Reabilitarea termica a blocurilor - o afacere controversata cu bani imprumutati

Data publicarii: 10-08-2012 | Imobiliare

Din toamna blocurile vor fi reabilitate termic pe banii UE dar si cu contributii din partea asociatiilor de proprietari.

Potrivit Ministerului Dezvoltarii Rurale si Turismului (MDRT), vor fi incluse in programul de crestere a eficientei energetice blocurilor construite in perioada 1950-1990 din municipiile resedinta de judet. Bugetul total este de 304 milioane de euro. Fondul European de Dezvoltare Regionala va aloca pentru acest program 150 de milioane de euro urmand ca restul banilor sa vina de la bugetul de stat si contributii din partea primariilor si asociatiilor de proprietari. Contributia asociatiilor de proprietari va fi cuprinsa intre 10 la suta si 30 la suta din costul lucrarilor si va fi calculata in functie de venitul net lunar pe membru de familie echivalat in euro. Schema de finantare prevede o contributie de 10 la suta a asociatiei de proprietari in cazul in care mai mult de jumatate dintre familii au un venit net lunar pe membru de familia de sub 150 de euro. 

Pentru proprietarii cu venituri medii nete pe membru de familie de sub 350 de euro contributia la reabilitarea termica va fi de 20 la suta iar pentru cei cu veniturii nete lunare pe membru de familie de sub 500 de euro aceasta va fi de 30 la suta. La randul lor, primariile , in functie de veniturile beneficiarilor, vor contribui cu procente cuprinse intre 10 si 30 la suta. Vor asigura de la bugetul local 10 la suta pentru familiile cu venituri de sub 500 de euro pe membru, 20 la suta pentru cei cu venituri echivalate sub 350 de euro si 30 la suta in cazul familiilor sarace care inregistreaza venituri nete sub 150 de euro pe membru de familie. 

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: