Cine pierde si cine castiga bani la rectificarea bugetara

Data publicarii: 10-08-2012 | Economie

Guvernul va da mai mult din banii contribuabililor pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala si pentru cheltuielile cu bunuri si servicii din domeniul culturii si religiei. Sunt insa mai putini bani pentru cercetare, sanatate sau transporturi.

Cei mai multi bani in plus merg catre Aparare,ordine publica si siguranta nationala, adica 520 de milioane de lei, in principal pentru ca sunt cheltuieli cu personalul mai mari cu 612 milioane de lei si cheltuieli de capital mai mici cu 200 de milioane de lei. Apararea ia in plus 76 de milioane de lei, in timp ce pentru Ordine publica si siguranta nationala sunt disponibile in plus 443 de milioane de lei.

Cultura, recreere si religie castiga 60,5 milioane de lei, cu o crestere substantiala a cheltuielilor cu bunuri si servicii de 130 de milioane de lei, si economii la sport de 30 de milioane de lei. Alte 500 de milioane de lei intra in fondul de rezerva.

Cercetarea ia cu 140 de milioane mai putin, sanatatea cu 42 de milioane de lei mai putin, mai ales ca se fac economii in zona "altor cheltuieli in domeniul sanatatii" de 45,5 milioane de lei.

Integral in Economica.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: