Patronul Atlassib devine sef al Consiliului de Administratie la Carpatica Asig

Data publicarii: 16-10-2006
Patronul Atlassib devine sef al Consiliului de Administratie la Carpatica AsigActionarii societatii de asigurari Carpatica Asig au decis numirea lui Ilie Carabulea in functia de presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al societatii si deschiderea a opt noi agentii ale companiei. Actionarii Carpatica Asig au decis revocarea lui Ion Dobrica din functia de presedinte al CA si numirea, in locul acestuia, a lui Ilie Carabulea, conducatorul companiei Atlassib, actionarul majoritar al Carpatica Asig. Actionarii Carpatica Asig au mai hotarat infiintarea a opt noi agentii ale societatii, doua in Galati si cate una in Piatra Neamt, Orastie, Campina, Pitesti, Brasov si Baia Mare.

Carpatica Asig a inregistrat, in primul semestru al anului 2006, o cifra de afaceri de circa 46,8 milioane lei (13,2 milioane euro), cu 85% mai mult, in euro, fata de perioada similara a anului trecut.

Carpatica Asig a incheiat anul 2005 cu un profit net de 474.000 lei. Compania de asigurare a inregistrat, anul trecut, un total al primelor subscrise de 55,5 milioane lei si o cota de piata de 1,26%. Activele Carpatica Asig, in 2005, au fost de aproape 55 milioane lei.

In luna iunie 2006, actionarii Carpatica Asig au decis majorarea capitalului social al societatii cu patru milioane lei , pana la 12 milioane lei, in vederea respectarii normelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) privind nivelul minim de capital al societatilor care ofera produse de asigurari generale, inclusiv asigurari obligatorii.

Actionarii Carpatica Asig sunt compania Atlassib (83,01%) si Banca Carpatica (8,96%). Carpatica Asigurari a fost infiintata in anul 1996, sub denumirea de ASA Asigurari Atlassib. 
 
NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: