Franta angajeaza romi

Data publicarii: 17-08-2012 | HR/Cariere

Franta isi schimba atitudinea fata de romani si bulgari. Guvernul de la Paris ar putea decide saptamana viitoare ridicarea restrictiilor de pe piata fortei de munca pentru cetatenii acestor doua tari. Indirect, francezii vor sa gestioneze mai bine situatia celor 15.000 de romi care provin din Romania si din Bulgaria.



Opt tari din Uniunea Europeana, printre care si Franta, aplica pentru Romania si Bulgaria o serie de masuri tranzitorii care blocheaza accesul cetatenilor lor pe piata fortei de munca. Iar pentru romi e si mai complicat. Un angajator trebuie sa plateasca o taxa de 713 euro daca vrea sa angajeze un rom bulgar sau roman. Lista meseriilor la care are acces aceasta minoritate etnica in Franta se limiteaza la 150, arata The Money Channel.

 

Cetatenii romani si bulgari au nevoie de carte verde pentru a munci si in Austria, Belgia, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda si Marea Britanie. Dar Parisul a inceput sa ia in calcul si utilizarea fortei de munca din randul romilor care emigreaza ilegal in Franta. Sunt vizati in special cei din Bulgaria si din Romania, cei mai numerosi si care le dau multe batai de cap autoritatilor de la Paris.


Integral in Money.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: