Fiscul italian ii ia la puricat proprietarii de iahturi de lux

Data publicarii: 20-08-2012 | Diverse

 

Era o vreme in care cele mai bogate persoane din Italia se indreptau catre Sardinia pentru o vara de relaxare si de lux, dar in prezent nu mai este cazul, scrie The Guardian.

Intr-o tara din ce in ce mai cuprinsa de austeritate, clasa detinatorilor de iahturi de lux intra in vizorul autoritatilor italiene.

Fiscul din Italia vrea sa verifice daca detinatorii de iahturi de lux isi platesc taxele la stat. Pe de alta parte, paza de coasta italiana face raiduri cu elicopterul pentru a identifica iahturile acostate prea aproape de unele insule unde ancorarea este strict interzisa din motive ecologice.

Masurile luate de autoritati au declansat o reactie de furie din partea unor oameni de afaceri care isi tin iahturile in apropiere de Costa Smeralda - una dintre destinatiile turistice de pe coasta Sardiniei - si care acum ameninta sa se mute pe Coasta de Azur.

Citeste si Fiscul din Bulgaria declanseaza OPERATIUNEA "CEASUL DE LUX". PLUS: Ceasuri care au facut cariera in politica din Romania

Pe de alta parte, in ultima vreme detinatorii de iahturi de lux din Italia au fost vizitati in mod frecvent de catre inspectorii fiscali in cadrul campaniei impotriva evaziunii fiscale.

Unele insule protejate au fost mult timp locurile preferate ale italienilor bogati, magnatilor rusi si seicilor arabi.

"Ancorarea dauneaza ierbii de mare, dar exista un grup care ignora interdictia", a precizat un purtator de cuvant al Parcului National din care fac parte insulele.


Integral in Gandul.info.