BCE pregateste plafonarea costurilor de imprumut

Data publicarii: 22-08-2012 | Finante-Banci

Banca Centrala Europeana pregateste plafonarea costurilor la care anumite tari din zona euro se imprumuta, anunta revista germana Der Spiegel. Informatia a dus la scaderea randamentelor titlurilor de stat spaniole si italiene. Informatia nu a fost confirmata de BCE, insa Bundesbank a criticat dur o asemenea initiativa.


Criza datoriilor din zona euro dureaza deja de mai bine de doi ani si nu da nici un semn ca s-ar putea termina in curand, conform The Money Channel. In aceste conditii, Banca Centrala Europeana ar putea fi pregatita sa scoata artileria grea.

 

Un articol din revista germana Der Spiegel anunta ca BCE ia in calcul stabilirea unor plafoane pentru randamentul titlurilor de stat ale tarilor din zona euro. Depasirea acelui nivel ar atrage interventia BCE, care cumpara titlurile statului pentru a scadea costul de imprumut sub nivelul maxim. Banca Centrala Europeana nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informatia. Institutia a transmis, printr-un comunicat de presa, ca o asemenea masura nu a fost discutata de consiliul BCE si ar fi o greseala sa se faca speculatii in privinta interventiilor viitoare.

Integral in Money.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: