Ce discount merita proprietatile executate silit?

Data publicarii: 24-08-2012 | Imobiliare

Cumperi un imobil scos la vanzare de banca cu locatari cu tot in el - copii, femei care plang cand le dai afara etc.? Daca chiar nu te inghionteste constiinta ("nu si nu"), executorul n-ar fi o avere (cam 2.000 lei plus TVA, tarif fix).

Azi m-am gandit sa fac pe investitorul imobiliar. Mi-au ramas ceva bani din ultimul salariu si frunzaresc site-ul special creat de BCR pentru amatorii de executari sillite (http://vanzari.bcr.ro). De fapt, e un adevarat mall on-line, ce mai. La apartamente in Bucuresti oferta e mai saracuta-doar 3 bucati. Unul de 2 camere la 54.000 euro si doua de 3 camere la 50.000 si 65.000 euro (ultimul din 1984). Cartiere-dormitor dupa fotografii, preturi piperate daca avem in vedere ca la fiecare se adauga TVA. Daca adaug TVA la fiecare ajung la 67.000 euro, 62.000 si 80.000 euro pentru preferatul meu. Cam scump, dincolo (anuntul.ro) era mai ieftin... de asta nici nu sunt prea multe vizionari pe site pentru apartamentele in cauza (130, 330, respectiv 140 vizitatori). Ma rog, "rechinii" executarilor ar spune sa nu disperati, la a doua sau a treia licitatie pretul poate scadea cu cate 25% daca nu sunt amatori si banca o tine langa cu vanzarea.

Costuri "colaterale"

Ma intereseaza insa altceva, cat platesc pentru executarea silita? La numarul afisat de banca n-am putut primi relatii de genul acesta, iar la biroul de presa mi se spune: "Nu stim exact ce costuri ati putea avea cu executarea, ar fi bine sa va interesati la un executor. Oricum, noi suntem transparenti, oamenii stiu foarte bine ce cumpara, daca imobilul e liber sau locuit". Asa ca pun mana pe telefon, iar amicul Google ma duce la "Birou Executori Dorina si Lucian Gont". "Buna ziua, sunt investitor imobiliar, vreau sa cumpar de la BCR un apartament, e locuit, ce fac? Dau in judecata locatarul si il execut silit cand am o decizie?" O domnisoara imi explica amuzata ca "nu este vorba de asa ceva, decizia de adjudecare la licitatie are titlu executoriu". Cu alte cuvinte, pot da oamenii afara din casa cand vreau. "Cu ce costuri ale executarii?". "Avem tarif fix, indiferent de valoarea imobilului. 2.200 lei plus TVA."

Cititi articolul integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: