Unde va fi economia Romaniei in 2020?

Data publicarii: Astazi, 27-08-2012 | Economie

Romania de acum nu e cu mult diferita de cea din urma cu 10 ani, dupa cum o arata rezultatele preliminare ale recensamantului. Cea de peste 10 ani ar putea sa arate insa cu totul altfel, daca tara noastra va tine cont de directia recomandata dinspre Uniunea Europeana.

Strategia Europa 2020, aprobata in urma cu doi ani la Bruxelles, urmareste mai multe obiective, printre cele mai importante fiind consolidarea pozitiei companiilor europene, in contextul crizei economice. Potrivit Comisiei Europene, 25% din locurile de munca din sectorul privat sunt in industria producatoare, iar alte 25% in domeniile asociate acesteia.

Printre sectoarela cheie identificate de CE se numara programele spatiale, productia auto, sanatatea, tehnologiile pentru mediu, energia, industriile de securitate si industriile energointensive. "Sectoarele intensive energetic, expuse competitiei internationale, au nevoie de avantajele unor piete de energie competitive, care sa ofere conditiile generale favorabile care sa le permita sa prospere in cadrul Uniunii Europene", se specifica in document.

Integral in EVZ.ro