CA al TVR a adoptat Programul de redresare economica a institutiei

Data publicarii: Astazi, 29-08-2012 | Media

Consiliul de Administratie al TVR a adoptat, marti, Programul de redresare economica a Televiziunii publice, care prevede concedieri colective in cadrul institutiei.

Programul mentioneaza ca TVR ar urma sa aiba, dupa restructurare si reorganizare, 2.340 de angajati, adica cu aproape 1.000 mai putini decat in prezent. 

In documentul postat pe site-ul TVR se stipuleaza desfiintarea tuturor posturilor vacante existente la 15 august si a celor care se vor vacanta dupa aceasta data, urmand ca responsabilitatile, sarcinile, atributiile si competentele aferente posturilor vacante ce urmeaza sa fie desfiintate, sa fie redistribuite, fara renegociere salariala. 

In Programul de redresare economica se estimeaza acoperirea pierderii contabile a TVR in anul 2016. 

"Televiziunea Romana va functiona, in aplicarea Programului de redresare economica, cu urmatoarele canale de televiziune: TVR 1, TVR 2 Cultural, TVR 3 si TVR International", se arata in document. 

Astfel, se prevede suspendarea emisiei TVR Info si TVR Cultural. 

Programul vizeaza si propuneri de modificare a legislatiei, printre care se numara schimbarea taxei radio-TV in "contributie". 

Potrivit unui comunicat al Televiziunii publice, "masurile incluse in Programul de redresare economica izvorasc din necesitatea armonizarii ofertei editoriale si a resurselor utilizate cu veniturile lunare ale SRTv". 

"Pe cale de consecinta, principalele obiective ale Programului sunt repozitionarea politicii editoriale si valorificarea productiilor difuzate pe canalele prevazute in legea privind organizarea si functionarea societatii, adaptarea utilizarii resurselor umane si materiale la constrangerile majore actuale si refacerea echilibrului financiar si organizational", se arata in comunicatul TVR. 

Hotararea CA privind Programul de redresare economica si nota de fundamentare a acesteia au fost adoptate cu 10 voturi favorabile, doua impotriva si o abtinere si urmeaza sa fie transmise, spre informare, celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, respectiv catre Ministerul Finantelor Publice, in vederea inscrierii documentului pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de sambata, 1 septembrie, conditie esentiala pentru esalonarea pe sapte ani a platii datoriilor fiscale ale SRTv. 

La sedinta CA au fost prezenti: Claudiu Saftoiu, Anne Juganaru, Cristian Nitulescu, Lucia Hossu Longin, Irina Radu, Nicoleta Nicolicea, Raico Cornea, Nagy Zoltan Levente, Romina Gabriela Surugiu, Gabriel Tufeanu, Valentin Nicolau, Sorin Burtea (Claudiu Brinzan a delegat votul). 

Sursa: AGERPRES