BankNews.ro Newsletter: Sinteza Saptamanii 22-28 mai 2006

Data publicarii: 26-05-2006
Pe 24 mai a sasea editie a Targului de Bani si-a deschis portile la Sala Palatului. Cu aceasta ocazie, am aflat ca BRD Groupe Societe Generale are pe perioada targului o oferta la cardul de credit Vivere. Banca va propune numai pe perioada evenimentului desfasurat in aceasta saptamana in Bucuresti, sa deveniti beneficiarul instrumentului de credit in schimbul unor premii.

Si Egnatia Bank s-a pregatit si a venit la Targul de Bani FINFAIR 2006 cu o oferta speciala, valabila pana la 31 mai. Pentru creditul imobiliar, banca a scazut dobanda pentru euro de la 8,2% la 6,7%, perioada maxima de acordare a acestei finantari fiind de 30 de ani. Mai mult, creditul de nevoi personale garantate cu ipoteca are o dobanda de 7,8%, in scadere de la 9,1%.

Un alt targ, de data aceasta de case, se desfasoara in perioada 24-28 mai la Sphera Building Center. La targ participa peste 25 de companii, de la developeri de proiecte, constructori si agentii imobiliare, pana la firme ce ofera solutii de finantare.

Grija pentru IMM-uri

Tot in aceasta saptamana, Banca Transilvania a lansat linia verde 0800 800 466 (0800 800 IMM), numar apelabil din reteaua Romtelecom, fiind astfel prima institutie bancara care initiaza un astfel de serviciu special dedicat IMM-urilor.

Si Banca de Export Import a Romaniei Eximbank se ocupa de soarta IMM-urilor. Aceasta va lansa  doua produse destinate in special intreprinderilor mici si mijlocii, respectiv microgarantia si compensatia de dobanda.

Cei de la Libra Bank isi confirma intentiile de a se promova cat mai puternic pe piata creditelor pentru IMM-uri si pentru profesiuni liberale. Banca a obtinut recent un imprumut in valoare de 1.5 milioane Euro de la grupul bancar KfW (Banca de Dezvoltare a Germaniei). Destinatia creditului este acordarea de finantari intreprinderilor mici si mijlocii din Romania.

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) au semnat un Protocol de colaborare in scopul promovarii si realizarii obiectivelor comune de dezvoltare a IMM-urilor.

Noutati

Creditul ipotecar Euro Clasic de la ING Bank a devenit mai ieftin, avand acum atasata o dobanda de 6,75%.  Tot in domeniul creditelor ipotecare, ne-a atras atentia faptul ca Domenia Credit si-a imbunatatit produsele de creditare prin extinderea termenului de acordare a imprumuturilor pentru locuinta de la 15 la 20 de ani.

Emporiki Bank a lansat un card international de credit destinat persoanelor fizice, care pot dovedi venituri stabile, cu varsta cuprinsa intre 18 si 80 de ani. Emporiki MasterCard Standard Credit Card are o valoare a limitei de credit de pana la trei salarii nete dar nu mai mult de 3.000 Euro si nu mai putin de 200 Euro.

Raiffeisen Bank a anuntat noi dezvoltari ale serviciului myBanking pentru plata facturilor catre furnizorii de utilitati si servicii. Astfel, prin intermediul serviciului myBanking, se pot face plati de pe telefonul mobil pentru serviciile urmatoarelor companii: Vodafone Romania, Distrigaz Sud, Aviva, Allianz-Tiriac, Generali, AIG Life, Interamerican, Sanoma Hearst, GRAWE si Raiffeisen Leasing.

Inca un pas in definitivarea fuziunii l-au facut bancile Unicredit, Tiriac si HVB, care au incepand din aceasta saptamana ATM-uri comune. Astfel, clientii acestor banci pot folosi bancomatele oricareia dintre cele trei institutii financiare, beneficiind de comisioane la retragerile de numerar identice cu cele percepute in reteaua bancii emitente.

Finansbank merge mai departe in ceea ce priveste cardul FinansAvantaj. Aflam ca utilizand acest card, se pot face cumparaturi in 6 rate in magazinele G Market. Clientii nu numai ca  au reduceri pentru  toate  produsele din catalogul G’market, dar  pot  aduna puncte pe care le vor folosi pentru cumparaturile lor viitoare.

BRD Groupe Societe Generale se ocupa de actionarii sai. Astfel, aflam ca incepand de joi, BRD a inceput sa plateasca dividende aferente anului 2005 catre actionari.

Tot in aceasta saptamana s-a schimbat conducerea Piraeus Bank, care a anuntat numirea domnului Stavros Lekkakos in postul de Presedinte si Director Executiv al Piraeus Bank Romania.

Asigurari si Leasing

BNP Paribas si EFG vor intra pe piata asigurarilor. Patru companii straine, printre care BNP Paribas din Franta si EFG din Grecia au depus la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cereri de autorizare pentru intrarea pe piata de profil din Romania.

BCR Leasing a primit premiul "Cea mai admirata companie de Leasing" in cadrul Galei Premiilor de Excelenta in Leasing 2006. Evenimentul a fost organizat de catre Bucharest Business Week, in colaborare cu Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) si Asociatia de Leasing Bancar (ALB).

Nu in ultimul rand, aflam ca impozitul pe leasing va fi platit de utilizator, nu ca pana acum de proprietarul bunurilor, respectiv societatea de leasing. Cladirile, terenurile sau autovehiculele cumparate prin leasing financiar vor fi impozitate pe toata durata contractului. Cel putin asa prevede proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal.

Ana Maria Megan

Pentru a primi pe email sinteza saptamanii financiar-bancare realizata de BankNews.ro te rugam sa te abonezi la Banknews.ro Newsletter.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: