Promovabilitate de 24,26% la a doua sesiune a examenului de bacalaureat

Data publicarii: 03-09-2012 | Actualitate

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat inainte de contestatii este de 24,26%, cu 4,75% mai mare decat cea de anul trecut, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ecaterina Andronescu.

Potrivit ministrului, aceasta crestere ar putea fi motivata prin faptul ca in vara au fost organizate sesiuni de pregatire. 

Peste 10.000 de absolventi de liceu au luat medii intre 5 si 5,98 dar nu au promovat bacalaureatul pentru ca nu au luat media 6. 

Ministrul a spus ca se constata din nou o pregatire mai slaba a candidatilor de liceu in cea de-a doua sesiune decat in prima sesiune. Potrivit Ecaterinei Andronescu, sansa de revenire a celor care se indeparteaza de anul absolvirii scade. 

O concluzie considerata relevanta de ministrul Andronescu se refera la scaderea interesului in ultimii doi-trei ani in privinta examenului de bacalaureat cu referire la rata participarii elevilor in a doua respectiv a treia sesiune. 

"Scoala trebuie reevaluata si pentru parinti si pentru elevi si trebuie asezata la locul la care merita in formarea lor", a adaugat Ecaterina Andronescu. 

Un numar de 99.442 candidati au fost inscrisi dar nu pentru tot examenul, unii s-au inscris pentru o singura proba, altii pentru mai multe probe. S-au prezentat 85.117 de candidati, iar 14% au renuntat sa se prezinte la examenul de bacalaureat. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: