Promenada Operei a incantat aproximativ 6.000 de spectatori!

Data publicarii: 03-09-2012 | Lifestyle

Cea de-a sasea editie a "PROMENADEI OPEREI”, care a avut loc sambata, 1 septembrie (21.00), a adunat pe esplanada Operei Nationale Bucuresti aproximativ  6.000 de spectatori.  Evenimentul  a fost realizat cu sprijinul deosebit al Primariei Sectorului 5 a Municipiului Bucuresti.  

In prima seara de toamna a acestui an, publicul s-a putut  bucura de fragmente celebre din opere precum "Carmen” (Georges Bizet), "Nabucco” (Giuseppe Verdi), "Faust” (Charles Gounod), "Tosca” si "Turandot” (Giacomo Puccini), "Samson si Dalila” (Camille Saint-Saens), etc.

Editia din acest an  i-a adus in  fata  publicului  pe unii dintre cei mai talentati si mai apreciati artisti lirici ai momentului, angajati sau colaboratori ai ONB precum:  Iordache Basalic, Adriana Dumitriu, Andreea Iftimescu, Cristian Mogosan, Emanuela Pascu, Ionut Pascu,  Andrada Ioana Rosu, dar si tinere sperante ale genului liric romanesc, printre care tenorul Ionut Hotea. Invitatul special al serii  a fost basul  Marcel Rosca, solist la Aalto Oper din Essen (Germania).  

O prezenta deosebita a evenimentului  a fost corul Operei Nationale Bucuresti - pregatit de maestrul Stelian Olariu. Orchestra, corul si solistii au  evoluat sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. 

Focul de artificii ce  a insotit finalul concertului  (fragmentul Finale din opera "Turandot” de Giacomo Puccini), cu Adriana Dumitriu si Corul Operei Nationale Bucuresti, a starnit ropote de aplauze in randul spectatorilor. 

Anul precedent, aproximativ 5.000 de persoane au luat parte la spectacol. 

Stagiunea 2012-2013 a Operei Nationale Bucuresti se va deschide pe 16 septembrie, cu spectacolul Bal mascat de Giuseppe Verdi, cea mai recenta premiera a teatrului. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: