Afla cum va sprijini Franta finantarea IMM

Data publicarii: 03-09-2012 | International

Francois Hollande a anuntat astazi crearea iminenta a Bancii Publice pentru Investitii (BPI), institutie cheie pentru noul guvern. Desi, initial, Paris-ul miza pe operationalitatea acesteia in ianuarie 2013, in luna iulie termenul a fost devansat pentru toamna. Se pare insa ca autoritatile franceze se grabesc, revenind acum cu noi precizai: "Banca va fi gata in cateva zile.

”O banca publica de investitii va fi creata in zilele urmatoare”, a declarat Francois Hollande intr-un dicurs tinut la Chalons-sur-Champagne (Marne), in cadrul caruia a promis o mobilizare generala pentru relansarea cresterii economice.

BPI va fi creata, in special , pentru rezolvarea dificultatilor financiare ale intreprinderilor mici si mijlocii, urmand sa fie organizata sub forma unui "Ghiseu unic” in fiecare regiune a Frantei. Institutia va reprezenta si o profunda reorganizare a diverselor mijloace de finantare publica din sfera de activitate a Caisse des depots, institutia publica destinata sa realizeze investitii pe termen lung in obiective de interes general si in dezvoltarea economica a statului francez.

Sursa: InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: