Licitatiile online castiga teren

Data publicarii: 03-09-2012 | Finante-Banci

Bunurile executate silit se pot cumpara printr-un singur click prin selectii competitive si pe internet. In ultimii ani au fost executate silit foarte multe bunuri, ceea ce a dus la aparitia a numeroase licitatii, iar mai nou acestea au loc si in spatiul virtual. 

In ciuda faptului ca in cadrul vanzarilor organizate de practicieni in insolventa se gasesc preturi mai mici decat pe piata, ofertantii nu se prea inghesuie sa apara deoarece licitatiile nu sunt suficient de transparente. "Publicul nu are acces la informatii si nu este informat cu privire la procedurile de organizare a licitatiilor. Oamenii au prejudecati in cazul licitatiilor", a declarat pentru "Adevarul" Florian Mateita, expert in insolventa.

Marfuri de la 38 de euro

In conditiile in care traim intr-o era digitalizata, in mod inevitabil si licitatiile au ajuns in mediul virtual. Asa ca a aparut site-ul fairsolve.com, unde se realizeaza tranzactii cu bunuri rezultate in urma procedurilor de insolventa si executare silita. Cel mai scump bun scos la licitatie pe site-ul fairsolve.com este un teren de 43.000 de metri patrati pe care sunt amplasate doua hale. Pretul de pornire este de 3,71 milioane de euro, iar proprietatea se afla in Ilfov, la Popesti-Leordeni. Licitatia va avea loc pe 11 septembrie. O alta proprietate imobiliara scoasa la licitatie este un teren de 1.036 de metri patrati, unde sunt aplasate un imobil cu cinci apartamente si o hala. Licitatia va porni de la 1,25 milioane de euro, pe data de 7 septembrie. Cu 600.000 de euro, puteti participa la licitatia pentru un penthouse amplasat in zona Plevnei. Licitatia va avea loc pe data de 18 septembrie.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: