Au pierdut lupta cu criza. Masini care vor disparea in 2013

Data publicarii: 03-09-2012 | Auto

Sa scoata un model din productie nu este foarte usor pentru producatorii auto - acest lucru atrage pierderi de milioane de dolari, iar o gramada de profituri marginale sunt sacrificate. Cu toate acestea, uneori o astfel de decizie trebuie luata, daca vanzarile pentru respectivul model se prabusesc si nu mai amortizeaza costurile de productie.

Acesta a fost si motivul pentru care Daimler a anuntat in iunie ca renunta la fabricarea modelului Maybach, mai devreme cu sase luni decat intentiona initial. Masina, care a fost comparata deseori cu un lounge oficial pe roti, nu a avut niciodata succesul asteptat printre miliardari.

Vanzarile s-au prabusit, astfel ca in prima jumatate a anului 2012, doar 7 modele Maybach fusesera vandute, comparativ cu 224 de Rolls-Royce. Din aceeasi cauza, producatorii se gandesc sa scoata si alte modele din productie incepand din anul urmator. Iata mai jos o lista a masinilor care vor disparea in 2013, realizata de CNN Money.

 Chevrolet Avalanche

 General Motors se pregateste sa lanseze o noua platfotma pentru pickup-urile sale si a decis sa renunte la Avalanche. Vanzarile pentru SUV-ul care a fost intr-o vreme destul de popular au scazut constant in ultimii sase ani, ca urmare a cresterii pretului la carburnati si a concurentei acerbe pe acelasi segment.

 Mercedes R-class

 In incercarea de a reuni cele mai bune calitati ale unui SUV si alei unei dubite, producatorii auto au lansat modele care au avut succes - Subaru Outback, sau cu care au dat gres - Ford Flex. Intre modelele nereusite se incadreaza si Mercedes R-class, care s-a dovedit a fi o masina prea inalta pentru un SUV si prea scunda pentru o camioneta, devenind astfel unul dintre putinele rateuri ale Mercedes.

Integral pe InCont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: