Basescu: Trebuie sa fim parte la supravegherea bancara in zona euro

Data publicarii: 05-09-2012 | Finante-Banci

"Romania si toate statele din zona non-euro trebuie sa gaseasca formula de a participa la sistemul de supraveghere bancara propus pentru zona euro, astfel ca Bucurestiul trebuie sa faca prioritate din indeplinirea conditiilor de trecere la euro"

Presedintele Traian Basescu a sustinut, ieri, ca Romania si toate statele din zona non-euro trebuie sa gaseasca formula de a participa la sistemul de supraveghere bancara propus pentru zona euro, astfel ca Bucurestiul trebuie sa faca prioritate din indeplinirea conditiilor de trecere la euro, informeaza Mediafax. "Experienta de 8 ani pe care am acumulat-o in relatiile la varf cu UE ma duce la o concluzie pe care am mai exprimat-o public si o exprim si acum, in fata dumneavoastra, si anume aceea ca Europa nu are sanse de supravietuire daca procesul de integrare nu se accelereaza", le-a spus Traian Basescu ambasadorilor romani.

El a precizat ca se refera la integrare economica, fiscala, politica

"Si daca la capat o sa putem spune ca acest proces de integrare s-a materializat in realizarea Statelor Unite ale Europei e ceea ce se vede si vede orice om ca finalitate a proceselor care se desfasoara in UE. Convingerea mea este ca niciun stat al UE, fie ca se numeste Grecia, Portugalia, Romania, Franta, Germania sau Marea Britanie, nu va rezista procesului de globalizare decat daca in UE realizam un puternic proces de integrare. Globalizarii nu i se mai poate opune nimeni. Ca atare, trebuie sa ne tragem concluzia si sa avem curaj sa explicam natiunilor noastre ca drumul catre o mai puternica integrare este solutia", a explicat Traian Basescu.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: