FMI: orasele pot intra in faliment, persoanele nu

Data publicarii: 05-09-2012 | Finante-Banci

Oficialii de la Bucuresti negociaza cum se pot proteja municipalitatile fata de creditori, dar cer Bancii Nationale sa nu reglementeze falimentul personal.

Una dintre temele care vor starni controverse in administratia locala si centrala, abordata de Guvern in ultimele negocieri cu Fondul Monetar International (FMI), este posibilitatea ca orasele sa intre in faliment, ca si firmele, pentru a se proteja de creditori. 

Tehnic vorbind, exista posibilitatea ca si persoanele particulare sa intre in faliment, dar reglementarea acestei variante a fost lasata pentru negocierile ulterioare, pentru a se evita "hazardul moral", reiese din proiectul scrisorii convenite de Guvern cu FMI, citat pe larg de hotnews.ro.

BNR - planuri de urgenta detaliate

BNR va pregati normele interne care sa permita infiintarea unei banci-punte chiar daca respectiva institutie va fi activata numai daca va fi necesar, se arata in draftul scrisorii de intentie care urmeaza sa fie trimisa boardului FMI. Astfel, BNR va pune la punct planuri de urgenta detaliate pentru situatiile care ar putea interveni.

Integral in Adevarul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: