Eximbank creste agresiv pe zona de credite

Data publicarii: 06-09-2012 | Finante-Banci

Banca de stat a raportat un profit brut de 35 milioane lei pentru primele sase luni din acest an. Expunerea bancii fata de clienti a crescut cu nu mai putin de 700 milioane euro.

Intr-o perioada in care majoritatea bancilor din Romania considera ca acordarea de credite este mai degraba un act de curaj, o banca de stat arata ca exista viata si pe timp de criza. EximBank a experimentat in ultimele sase luni o crestere substantiala in ceea ce priveste portofoliul de credite, reusind sa compenseze macar partial golul de finantare din piata.

"Rezultatele la 6 luni sunt excelente si au fost generate in primul rand de deciziile strategice ale bancii de a se implica mult mai activ in economie prin finantarea si garantarea proiectelor IMM-urilor si ale companiilor mari. Cresterea expunerii fata de clientii nebancari cu aproximativ 700 milioane euro in conditiile dificile ale crizei reprezinta o contrabalansare a franarii activitatii de creditare a bancilor straine, precum si o confirmare a faptului ca Romania are nevoie de banci locale puternice care sa sustina dezvoltarea economica", a afirmat Ionut Costea, presedintele EximBank.

De doua ori peste asteptari

Rezultatele bancii din primul semestru, duble fata de cele bugetate, au fost obtinute atat datorita cresterii agresive a activitatii comerciale si, in consecinta, prin realizarea de venituri suplimentare (in special din dobanzi si comisioane), cat si printr-un control strict al cheltuielilor, in special al costului riscului.  "Ceea ce este imbucurator este faptul ca, pe fondul accelerarii activitatii de creditare in ultimii ani, cred ca suntem singura banca din sistem care nu a incheiat anul 2011 cu cheltuieli cu provizioanele, ci cu venituri de aproximativ 6 milioane de lei, lucru care reflecta o dezvoltare sanatoasa a portofoliului de clienti", a mai spus Ionut Costea. EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: