Lufthansa va anula vineri doua treimi din zboruri

Data publicarii: 06-09-2012 | Turism

Compania aeriana germana Lufthansa va anula doua treimi din cele 1.800 de zboruri programate pentru vineri, dupa ce insotitorii de bord au anuntat o greva de 24 de ore, transmite agentia EFE.

Conflictul de munca dintre conducerea companiei si sindicatul insotitorilor de bord ramane in continuare nesolutionat, niciuna dintre parti nefiind dispusa sa faca concesii, in ciuda grevelor partiale care au condus la anularea a 500 de zboruri in cursul zilelor de vineri si marti pe aeroporturile din Frankfurt, Munchen si Berlin. 

Negocierile cu conducerea companiei au inceput in urma cu mai mult de un an. Sindicatul solicita imbunatatirea conditiilor de munca pentru personalul de cabina, in special o crestere cu 5% a salariului, aplicata retroactiv incepand cu data de 1 ianuarie 2012, dupa ce timp de trei ani aceste salarii au stagnat. De asemenea, respinge folosirea de personal de cabina angajat pe durata determinata, sistem la care Lufthansa a inceput sa recurga din luna iunie. 

Sindicatul a anuntat ca ar putea anula greva de vineri numai daca conducerea companiei va accepta fara conditii prealabile interventia unui mediator independent.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: