SIE face angajari. VEZI cum poti ajunge AGENT

Data publicarii: 07-09-2012 | HR/Cariere

Serviciul de Informatii Externe isi promoveaza oferta de angajare si de cariera prin serviciile de publicitate ale Google. "Daca iti doresti mai mult decat un job, intra intr-o echipa de elita. Te asteapta o cariera unica", se spune in mesajul publicitar al SIE, postat peste imaginea tricolorului.

Daca dai un click pe reclama SIE, ajungi pe site-ul oficial al institutieiunde ti se spune "De ce sa ai doar un job, cand poti contribui la apararea intereselor natiunii tale?"

Prima conditie ca sa te angajezi la SIE este patriotismul: "Un angajat al SIE trebuie sa fie, in primul rand, loial tarii sale. Fara un tel suprem, precum acela al serviciului in slujba tarii sale, nu ar putea depasi barierele din munca specifica".

Alte cerinte precizate pe site-ul Serviciului de Informatii Externe:

  • - Un angajat SIE trebuie sa fie inteligent, cultivat, echilibrat ca temperament si cu o dorinta de perfectionare continua;
  • - Trebuie sa posede acel simt al comunicarii pentru a obtine informatia vitala pentru misiunea sa;
  • - Trebuie sa fie un specialist pe problematica ce constituie obiectul muncii sale, sa dispuna de o cultura generala solida si sa aiba o inclinatie nativa pentru limbile straine;
  • - De asemenea, trebuie sa accepte restrictionarea, partiala sau totala, a unor drepturi si libertati civice; sa pastreze confidentialitatea stricta in legatura cu activitatea SIE si statutul sau de angajat al Serviciului; sa adopte un comportament care nu afecteaza interesele si imaginea institutiei.

Oferta de angajare in SIE cuprinde patru domenii de activitate: operativ, analiza-sinteza, specialisti si paza.

Cei care isi doresc sa fie angajati operativi SIE trebuie sa fie absolventi cu licenta ai unor institutii de invatamant superior acreditate si sa aiba varsta de maximum 35 de ani. Exprimarea fluenta intr-o limba de circulatie internationala este obligatorie, iar cunostintele de limbi straine rare reprezinta un avantaj.

Pentru specialistii SIE, recrutarea si selectia se realizeaza in functie de existenta unor posturi vacante in Serviciu si are la baza performantele universitare, licentele si acreditarile detinute, precum si experienta profesionala acumulata in domeniul de specialitate.

Pentru domeniul paza, candidatii trebuie sa aiba doar liceul terminat, varsta maxima de 30 de ani si o inaltime minima de 1,70 metri. Pentru a ocupa un post in acest domeniu, candidatii trebuie sa aiba memorie vizuala, o buna perceptie a spatiului si timpului, aptitudini de comunicare, capacitate de a evalua si lua decizii, viteza buna de reactie si minime abilitati tehnice.

Conditii generale de incadrare la SIE:

  • - Cetatenia romana si domiciliul stabil in Romania sunt conditii stipulate prin legea de functionare a SIE;
  • - Discretia. Intentia de a candida pentru un post in SIE nu trebuie dezvaluita decat persoanelor autorizate sa cunoasca aceste aspecte.
  • - Studii universitare; pentru anumite posturi se accepta si studiile liceale. Pentru o cariera in unele activitati de suport logistic, administrativ, secretariat, operator calculator si paza se cer studii liceale.
  • - Limbi straine. Aspirantii la o cariera in SIE trebuie sa cunoasca foarte bine cel putin o limba straina, pe care sa o utilizeze in conversatie, citit si scris. De asemenea, sa posede aptitudini pentru invatarea altor limbi straine, in functie de necesitatile concrete ale SIE.
  • - Cazier curat. Este obligatoriu ca persoanele care aspira la o cariera in SIE sa nu fi suferit condamnari penale sau sa se afle in preocuparea autoritatilor romane sau internationale pentru incalcarea legii.

Sursa: Realitatea.net