Transportatorii cer reducerea pretului rovinietei

Data publicarii: 10-09-2012 | Auto

Confederatia Nationala Rutiera, Federatia Operatorilor Romani de Transport si Federatia Transportatorilor Europa au transmis vineri un comunicat prin care solicita reducerea cuantumului taxei de utilizare a infrastructurii rutiere (rovinieta).

'Patronatele din transporturile rutiere au transmis deja un memoriu Guvernului, cerand reducerea contravalorii rovinietelor platite de operatorii de transport. Potrivit Regulamentului Comisiei Europene nr. 561/2006, timpii de conducere si de odihna limiteaza firmele de transport la folosirea partiala a infrastructurii rutiere, fapt ce reduce numarul de zile reale de utilizare la circa 200. Cu toate acestea, plata rovinietei se efectueaza pentru 365 de zile, fiind astfel evidenta lipsa legaturii intre pretul actual al rovinietei (raportat nejustificat la euro) si dreptul redus al transportatorilor de a circula pe toata perioada valabilitatii acesteia', se arata in comunicatul citat. 

Potrivit comunicatului, patronatele din transporturi sustin ca o valoare de maximum 700 euro/an pentru rovinieta de tip F, respectiv reducerea exponentiala a pretului pentru celelalte categorii, ar avea ca si consecinta o marire a sumei global colectate din vanzarea rovinietei.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: