Jocurile Paralimpice de la Londra s-au dovedit un succes

Data publicarii: 10-09-2012 | Lifestyle

Jocurile Paralimpice de la Londra, desfasurate in perioada 29 august - 9 septembrie 2012, s-au dovedit un adevarat succes, au anuntat organizatorii duminica, in ultima zi de intreceri.

Competitia din capitala britanica s-a bucurat de o audienta-record, fiind vandute in total 2,7 milioane de bilete. "Puteam vinde chiar mai multe tichete. A existat o cerere fara precedent", a declarat presedintele Comitetului de organizare, Sebastian Coe, in cursul unei conferinte de presa. Acesta a adaugat ca doua treimi din populatia britanica a urmarit Jocurile la televizor, intrecerile fiind transmite in peste 100 de tari ale lumii. 

Sebastian Coe considera ca principalul castig al competitiei este schimbarea perceptiei asupra sportului practicat de persoanele cu handicap. "Am creat noi vedete, oferind o trambulina handisportului. Este un lucru cu adevarat incurajator. Conform primelor anchete, peste 70 la suta dintre oameni vad acum Jocurile Paralimpice ca pe o competitie sportiva de nivel inalt", a adaugat fostul atlet britanic. 

Pe plan sportiv, intrecerile de la Londra au fost dominate cu autoritate de China, care a cucerit in total 231 de medalii, intre care 95 de aur. Sportivii chinezi au obtinut un numar dublu de medalii fata de Rusia, aflata pe locul secund in clasament, cu 101 medalii (35 de aur), si Anglia, ocupanta pozitiei a treia, cu 120 medalii (insa doar 34 de aur). 

La aceasta competitie au participat aproximativ 4.200 de sportivi din aproximativ 160 de tari si s-au atribuit in total peste 1.500 de medalii. inregistrandu-se totodata 251 de noi recorduri mondiale. 

Ceremonia de inchidere a competitiei este programata duminica seara, pe Stadionul Olimpic din Londra, iar organizatorii anunta ca aceasta va fi una "plina de emotii", care se va baza pe bogata istorie culturala si muzicala a Marii Britanii. 

Romania a fost reprezentata la Jocurile Paralimpice de la Londra de 6 sportivi: atletul Florin Cojoc, ciclistii Eduard Novak - campion paralimpic la urmarire individuala si vicecampion paralimpic la contratimp - si Imre Torok, inotatorii Samuel Ciorap si Naomi Ciorap, si jucatorul de tenis de masa Dacian Makszin. 

Vedeta delegatiei noastre a fost, fara indoiala, rutierul Eduard Novak, care a cucerit doua medalii, una de aur, la urmarire individuala pe velodrom, si alta de argint, in proba de contratimp.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: