Lazea: BCE va deveni mai puternica

Data publicarii: 10-09-2012 | Finante-Banci

Banca Centrala Europeana va deveni mai puternica si va renunta la statutul de creditor preferential pentru statele cu probleme. Acestea sunt doar cateva dintre prevederile noului program de achizitie a obligatiunilor la nivel comunitar. Valentin Lazea, economist-sef BNR, a vorbit la The Money Channel despre schimbarile care au intervenit fata de vechile practici financiare.

"In acest program se vorbeste despre interventii practic nelimitate ale Bancii Centrale. In timp ce in vechiul program era vorba si se preciza acest aspect, ca este vorba de un program temporar. care va expira la un moment dat. Lucrul acesta este de natura sa dea mai multa incredere pietelor. Un al doilea elemenet de deosebire fata de vehicul program este acela ca BCE a facut cunoscut ca va renunta in acest program la statutul sau de creditor preferential.

 Cu alte cuvinte, daca un stat se intampla sa dea falimenet sau sa nu-si plateasca datoriile, BCE nu va mai dori sa fie platita in primul rand, ci va dori sa fie platita la paritate cu ceilalti investitori.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: