Victor Cionga a preluat conducerea BVB

Data publicarii: 10-09-2012 | Bursa

  • El a fost ales director general al Bursei de la Bucuresti la mijlocul lunii iulie, iar ieri a primit si aprobarea din partea CNVM

Victor Cionga preia functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce a primit ieri aprobarea din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Cionga a fost ales director general de Consiliul de Administratie al Bursei de la Bucuresti la mijlocul lunii iulie, insa preluarea mandatului era conditionata de primirea aprobarii de la CNVM, scrie Mediafax. 

"Sansa pe care piata de capital locala ar putea-o avea in actualele conditii de competitie dura la nivel regional este sa treaca printr-un proces de modernizare rapida, cautand sa atraga interesul unor noi emitenti (companii controlate de stat sau companii private), unor noi investitori straini si locali, unor noi brokeri (inclusiv a unor "remote brokers"). Solutiile eficiente in vederea cresterii competitivitatii si, in fond, a capacitatii sale de a-si indeplini functia importanta rezervata unei burse intr-o economie de piata pot veni in primul rand dinauntrul pietei si numai in urma unei cooperari mai eficiente decat pana acum intre actorii acesteia (CNVM, BVB, brokeri, emitenti si actionarii importanti ai acestora, investitori etc). Cred ca in acest proces BVB ar trebui sa devina un factor de coagulare si comunicare atat intre actorii pietei mentionati mai sus, cat si intre acestia si entitatile publice si private (adica alti "stakeholders") a caror activitate are un impact direct si important asupra pietei de capital (...) Eforturile mentionate mai sus, care ar trebui sa duca la marirea atractivitatii bursei locale, vor putea constitui conditii necesare (dar nu neaparat si suficiente) realizarii obiectivului", a declarat Cionga intr-un comunicat transmis vineri de catre BVB.

El si-a inceput cariera in domeniul financiar in 1993, cand a intrat in echipa Capital, prima banca de investitii din Romania. Banca a fost infiintata ca un joint-venture intre BERD, Wasserstein Perrella si doua banci comerciale locale. Apoi, el s-a mutat la fondul de investitii Romanian American Enterprise Fund.

Integral pe Curierul National.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: