Meseriasi in leasing, un business de succes in criza

Data publicarii: 10-09-2012 | Afaceri

Se spune despre oameni ca sunt cel mai important activ al unei companii. Cresterea productiei, dezvoltarea unor proiecte suplimentare sau caracterul sezonier al afacerii atrag dupa ele necesitatea majorarii numarului de angajati, dar numai pentru perioada de varf. In acest context, tot mai multe firme ajung sa apeleze la leasingul de personal .

Anual, in Romania, 50.000 de persoane din cei aproximativ 4,3 milioane de salariati din economie fac obiectul unui contract de leasing , fiind angajate in regim temporar. Nu au timp sa intre in rutina si nici sa se ataseze de un anumit job, pentru ca angajarea se face intotdeauna pe o perioada clar delimitata, care poate incepe de la cateva ore si se poate extinde si pana la 12 luni. 

Din perspectiva angajatorilor, inchirierea de personal se potriveste ca o manusa atunci cand comenzile de productie cresc sau afacerile de sezon explodeaza. Industria auto , prelucratoare, metalurgica, IT si telecom, bankingul si Horeca tin primele pozitii ale topului sectoarelor care apeleaza cel mai mult la leasingul de forta de munca, potrivit Asociatiei Romane a Agentiilor de Munca Temporara (ARAMT). 

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: