Banca Italo Romena lanseaza doua noi produse de economisire pentru persoane fizice

Data publicarii: 10-09-2012 | Finante-Banci

Banca Italo Romena lanseaza "Contul de economisire” si "Depozitul cu dobanda platita anticipat”, doua produse adresate persoanelor fizice, care, pe langa posibilitatea gestionarii facile a economiilor personale, ofera rate de dobanda avantajoase.

"Cele doua noi produse ale Bancii Italo Romena vin in intampinarea nevoilor pe care le are segmentul clientilor retail, atunci cand vine vorba de economisire. Ratele fixe si competitive, ii ajuta pe clientii nostri sa isi asigure un fond de economii pe termen scurt sau mediu, in conditii de maxima siguranta”, a declarat Roberto Broggini, Directorul Comercial al Bancii Italo Romena.

"Contul de economisire” este un produs de economisire in care se pot face depuneri si retrageri, in functie de necesitatile clientilor, si care va remunera dobanda aferenta nivelului sumelor depozitate. Ratele de dobanda sunt fixe, diferentiate in functie de soldul contului. Dobanzile sunt calculate zilnic la sold si virate lunar in contul curent sau in contul de economisire al clientului, conform optiunii sale. Rata de dobanda pentru conturile de economisire in lei porneste de la 2,15% p.a. pentru sume incepand de la 1.000 de lei si ajunge la nivelul maxim de 4,35% p.a. pentru sume intre 150.000 de lei si 4.000.000 de lei. In ceea ce priveste conturile de economisire in Euro, rata de dobanda porneste de la 1,60% p.a. pentru sume de peste 500 de Euro, si ajunge la 2,30% p.a.  pentru sume intre 50.000 si 1.000.000 de Euro. Contul de economisire are o durata nelimitata, si poate fi accesat si prin intermediul serviciului Internet Banking - BIR WEB, fara a exista obligativitatea depunerii unei sume minime

"Depozitul cu dobanda platita anticipat” este un produs de economisire a carui caracteristica este aceea ca dobanda se plateste in aceeasi zi cu cea a constituirii sale, dand clientului posibilitatea de a utiliza imediat dobanda aferenta depozitului. Depozitul se constituie pe o durata de 6 luni, pentru sume de peste 1.000 de Euro, respectiv 4.000 de lei. Ratele de dobanda sunt fixe, de 5,75% p.a. pentru depozitele in Lei si de 2,75% p.a. pentru depozitele in Euro. La implinirea celor 6 luni, clientii beneficiaza de comision 0% pentru retragerile de numerar reprezentand capitalul depozitat.

Banca Italo Romena

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia. 

Din 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis, cu timpul, si catre societatile romanesti si catre segmentul retail.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla in Italia (provincia Treviso), iar in Romania aceasta opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 se afla in Bucuresti si 17 sunt situate in cele mai importante orase. 

www.italo-romena.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: