MFP a atras 1,53 mld. lei prin certificate la 8 luni

Data publicarii: 11-09-2012 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras luni 1,53 miliarde de lei prin certificate cu scadenta la opt luni, de peste doua ori mai mult decat nivelul indicativ, la un randament mediu de 5,98% pe an, in scadere fata de cel acceptat la operatiunea de saptamana trecuta.

Oferta totala a bancilor s-a ridicat la 2,73 miliarde de lei, de 3,4 ori peste valoarea programata, de 700 milioane lei, relateaza Mediafax.

Ministerul Finantele au mai vandut certificate la opt luni saptamana trecuta, prin care a atras 931,1 milioane lei, la un randament mediu de 6,11% pe an. Tot saptamana trecuta, joi, administratorii datoriei publice au vandut certificate cu scadenta la 12 luni la un randament mediu in scadere, de 6,07% pe an.

Sentimentul investitorilor s-a imbunaratit dupa ce Ministerul Finantelor au redeschis marti o emisiune de euroobligatiuni pe 10 ani lansata in 2008, reusind sa atraga 750 milioane euro la un randament de 5,1%. Ofertele au totalizat 3,6 miliarde euro, de aproape cinci ori mai mult decat suma imprumutata,jumatate din eurobonduri fiind preluate de investitori din Marea Britanie, Austria si Germania.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: