Comisia Europeana a aprobat injectia de 4,5 miliarde euro in Bankia

Data publicarii: 11-09-2012 | International

Comisia Europeana si-a dat luni acordul pentru injectia de capital in valoare de 4,5 miliarde de euro facuta de Spania in grupul bancar Bankia, adaugand ca asteapta un plan de restructurare pentru aceasta banca, transmite AFP.

Bankia este a patra mare banca din Spania si a luat nastere din fuziunea a sapte banci de economii din Spania, conduse de Caja Madrid. Aceasta este a doua injectie de capital in Bankia, dupa un prim ajutor de 4,5 miliarde de euro acordat in 2010 si care in luna mai a acestui an a fost convertit in actiuni, ceea ce a permis nationalizarea bancii.

'In conformitate cu legislatia privitoare la ajutoarele de stat, Comisia Europeana a aprobat, temporar, o majorare de capital de 4,5 miliarde de euro pentru grupul BFA (firma mama a Bankia) care va permite restabilirea pozitiei de capital a BFA Group si ii va asigura acces la diferite surse de finantare', a anuntat executivul comunitar, intr-un comunicat de presa. Executivul UE a mentionat ca 'autoritatile spaniole s-au angajat sa prezinte un plan de restructurare, care sa poata fi aprobat de Comisie pana in luna noiembrie 2012', se mai arata in comunicat.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: