Rast: Laszlo Borbely a inaugurat primele 20 de case ANL

Data publicarii: 17-10-2006
Ministrul delegat pentru Amenajarea Teritoriului din cadrul Ministerului Transporturilor si Tursimului, Laszlo Borbely, a inaugurat marti la Rast primele 20 de case finalizate de ANL, informeaza NewsIn. Laszlo Borbely a spus in timpul vizitei de marti dimineata, la Rast, ca se asteapta ca toate locuintele construite de ANL sa fie gata pana la sfarsitul lunii noiembrie. "Astazi am predat 20 de case. Oamenii se pot muta in ele in doua sau trei zile. ANL a avut, in total, in lucru 300 de case. Dupa cum vad situatia din teren, pana la sfarsitul lunii noiembrie toate vor fi gata", a spus ministrul.

Laszlo Borbely s-a declarat nemultumit de felul in care primarul din Rast, Iulian Silisteanu, a coordonat constructia caselor in regie proprie. "Atrag atentia domnului primar sa se miste mai repede pentru casele in regie proprie. Am inteles ca au un ritm scazut de lucru", a spus Borbely. Iulian Silisteanu l-a provocat, in schimb, pe ministru, la o competitie "nobila": „Daca dumneavoastra imi mai dati bani pentru mana de lucru, eu va garantez ca vom termina casele in regie proprie mai repede decat va termina ANL-ul. Dar nu am ce face cu cele 20 de milioane pe care mi le-ati dat la manopera. La casele pe care le face ANL-ul ati dat 70 de milioane pentru mana de lucru. Cine credeti ca imi ridica mie o casa cu 20 de milioane?“

Primarul din Rast este nemultumit si de faptul ca el are de construit, in regie proprie, 715 case, in timp ce prin ANL se vor ridica 300.  

Cea mai grava problema pe care au adus-o localnicii la cunostinta lui Borbely este incalzirea locuintelor. "Oamenii s-au plans ca nu au incalzire in case si in module. Pentru module o sa se rezolve. Am inteles ca in cateva zile ele vor fi racordate la reteaua de energie electrica si astfel va putea fi folosita instalatia electrica de incalzit. O sa rezolvam si cu prizele acelea de impamantare, care lipsesc momentan. In ceea ce priveste sobele, trebuie sa se descurce fiecare cum poate. Noi le-am dat case frumoase, decente, si ei trebuie sa se descurce cu restul", a declarat Laszlo Borbely.

Localnicii din Rast au strigat marti, in timpul vizitei ministrului delegat pentru Lucrari Publice din cadrul MTCT, Laszlo Borbely, numele premierului Calin Popescu Tariceanu, pe care il considera vinovat de inundarea satului.

"De ce v-a trimis pe dumneavoastra? Ca nu stiti nimic. Sa vina Tariceanu, ca el a dat drumul la apa peste noi. El ne-a inundat casele. De ce nu a avut curaj sa vina sa dea ochii cu noi? Sa vina, ca nu ii luam capul, doar vrem sa dea ochii cu noi sa vada ce ne-a facut", au strigat mai multi localnici din Rast stransi in jurul ministrului Laszlo Borbely. Ministrul Borbely le-a spus oamenilor ca ce s-a intamplat nu a fost din vina nimanui si ca o vizita a lui Calin Popescu Tariceanu nu ar rezolva nimic.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: