Doi ministrii francezi vin la Bucuresti pentru a rezolva problema romilor

Data publicarii: 12-09-2012 | Actualitate

Ministrul francez de interne, Manuel Valls, si cel delegat la afaceri europene, Bernard Cazeneuve, urmeaza sa se deplaseze miercuri in Romania pentru a discuta despre situatia romilor si a rezolva problema "la origine”, a facut cunoscut duminica presedintele Frantei, François Hollande, relateaza AFP.

"Miercuri, ministrul de interne si ministrul afacerilor europene vor merge in Romania pentru ca aceasta problema sa fie rezolvata la origine”, a declarat seful statului francez in cursul unui interviu acordat postului particular de televiziune TF1.

"Nu putem accepta ca aceste populatii sa fie alungate din tara lor, stramutate”, si sa vina in Franta "pentru a se refugia in conditii in care ele nu pot desfasura o activitate economica”, a adaugat Hollande.

"Exista 15.000 de romi in Franta si nu au venit in ultimele patru luni”, a mai afirmat presedintele, luand apararea ministrului sau de interne, criticat in Franta pentru dorinta sa de a demola taberele ilegale de romi aplicand hotararile instantelor judecatoresti.

Integral in Puterea.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: