Cum iti incasezi banii din asigurarile RCA

Data publicarii: 12-09-2012 | Finante-Banci

RFI trateaza intr-un text amplu, mai multe situatii reale in care se poate gasi un sofer asigurat RCA. Acest material incearca sa raspunda la intrebari comune, cum ar fi: cand trebuie sa fiu despagubit, cand incasez banii, ce trebuie facut.

Unul dintre cazuri este acela cand doi participanti la trafic circula in acelasi sens de mers iar cel din fata intentioneaza sa vireze stanga pe un drum laturalnic iar cel din spate se angajeaza in depasirea acestuia si se lovesc. In acest caz se stabileste culpa comuna.Al doilea caz este acela cand amandoi circula in acelasi sens de mers in afara localitatii, unde drumul este marcat cu linie discontinua si este permisa depasirea; soferul din spate se angajeaza regulamentar in depasirea autovehiculului ce ruleaza in fata sa, iar in acest moment cel depasit intra si el in depasirea altui autovehicul, acrosand masina din dreptul sau.Si in acest caz se stabileasca culpa comuna atat de catre politie, cat si de catre asigurator, in cazul in care se merge la politie si se emite proces-verbal de constatare sau la asigurari, in situatia in care cazul se rezolva pe cale amiabila.  Metoda de plata din partea asiguratorului prespune ca ambii conducatori sa mearga la societatea de asigurare RCA a celuilalt unde va fi despagubit cu jumatate din contravaloarea reparatiilor. Mai exact, fiecare primeste jumatate din bani de la asigurarea celuilalt pe despagubire.

 In cat timp pot actiona in instanta o firma de asigurari daca nu m-a despagubit ?

Dupa ce societatea v-a instiintat in scris ca nu va plateste dosarul, imediat, sunteti indreptatit sa-i actionati in instanta, insa mai intai este necesara efectuarea unei proceduri prealabile a concilierii directe, avand in vedere ca este vorba de un raport juridic comercial.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: