12 firme au cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim

Data publicarii: 13-09-2012 | Economie

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, l-a informat miercuri pe premierul Victor Ponta, in cadrul sedintei de guvern, ca in cazul privatizarii Oltchim 12 firme au cumparat caietul de sarcini si ca spera ca procedurile sa fie finalizate pana in 18 septembrie, potrivit NewsIN.

Premierul Victor Ponta l-a atentionat pe ministrul Economiei ca "ceasul merge", referindu-se la privatizarea Oltchim.

"Speram ca pe 18 (septembrie n.r.) sa finalizam procedurile”, a raspuns ministrul Chitoiu, precizand ca 12 firme au cumparat caietul de sarcini.

"Nu spuneti 12 la microfon. Vreau sa ramana una si buna, care in  primul rand sa salveze locurile de munca si sa ofere o perspectiva pe termen mediu si lung pentru tot ce inseamna Oltchim, Arpechim”, a replicat Ponta.

Radu Olaru asigura pe timp limitat atributiile de director general al Oltchim

Directorul general adjunct Radu Olaru asigura pe timp limitat atributiile de director general al Oltchim, cel putin pana la efectuarea privatizarii, a declarat miercuri seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.

”Am asigurat conducerea executiva a Oltchim pe aceasta perioada de finalizare a privatizarii si este vorba de managemenntul de nivel mijlociu care era in Oltchim si care, dupa cum stiti, initial isi anuntase demisia. Dupa parerea noastra trebuie sa ramana, nu sa fuga de pe corabie cand apar primele probleme reale si publice, si vor ramane in functie, isi vor exercita atributile in continuare, cu exceptia domnului Roibu, a carui demisie a fost acceptata. Domnul director general adjunct Olaru asigura pe timp limitat atributiile de director general”, a spus Vulpescu.

Constantin Roibu si-a prezentat demisia, incepand din 5 septembrie, din functia de director general al Oltchim, precum si din calitatea de membru al Consiliului de Administratie al companiei.

Licitatia pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea va avea loc la 18 septembrie.

Statul detine 54,8% din actiunile Oltchim. In cadrul procedurii de privatizare, se vor vinde si creantele companiei, in valoare de circa 1,8 miliarde de lei, detinute de AVAS si Electrica.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: