Securitate intarita in jurul misiunilor diplomatice americane din intreaga lume

Data publicarii: 13-09-2012 | International

Statele Unite au revizuit masurile de securitate impuse in jurul misiunilor sale diplomatice, dupa atentatul impotriva Consulatului american la Benghazi (Libia), in cursul caruia ambasadorul american a fost ucis, a anuntat miercuri un responsabil oficial, relateaza AFP.

Acest responsabil american a adaugat ca personalul secundar de la Ambasada SUA la Tripoli, toti angajatii consulatului de la Benghazi, persoanele ranite in urma atentatului, precum si corpurile celor ucisi erau in curs de evacuare spre Germania. 

'Am ordonat noaptea trecuta tuturor posturilor noastre diplomatice din lumea intreaga sa-si revizuiasca masurile de securitate si sa ia masurile necesare pentru a le intari la nevoie', a declarat acest responsabil in cursul unei teleconferinte organizate de Departamentul de Stat de la Washington. 

El a precizat ca intreg personalul Consulatului american la Benghazi a fost mai intai evacuat spre Tripoli in cursul noptii de marti spre miercuri. In capitala libiana, prezenta diplomatica americana a fost redusa la minim, 'la nivelul de urgenta'. 

Un alt responsabil american informase anterior ca in cursul atacului asupra Consulatului SUA la Benghazi au fost raniti 'cinci sau sase' americani. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: