Numele propuse pentru managementul privat de la TAROM si Aeroporturi Bucuresti

Data publicarii: 14-09-2012 | HR/Cariere

Englezi, americani, unguri, indieni sau francezi sunt interesati sa conduca TAROM sau Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti. Sute de candidati si-au trimis CV-urile pentru aceste doua companii. Putini romani si-au gasit locul pe lista scurta inaintata de consultant Ministerului Transporturilor.

Reporterii Jurnalului TVR au obtinut numele care se afla in atentia autoritatilor romane pentru a prelua functia de manager la TAROM si la Compania Nationala "Aeroporturi Bucuresti".

Pentru conducerea TAROM, pe lista scurta se afla 24 de persoane. In opinia consultantului, cele mai mari sanse le au directorul FLyBamboo, o companie regionala din Elvetia, un norvegian, directorul copmaniei FlyMe Europe, fostul presedinte de la Lithuanian Airlines sau cel de la Estonian Air.

Un singur roman se afla printre cei selectati pentru functia de director general - fostul reprezentant TAROM pentru Olanda.

Pentru Consiliul de Administratie sunt selectate multe nume care si-au depus candidatura si la alte companii care cauta acum manager privat. Bancherul Dan Pascariu de la Unicredit Tiriac Bank, avocatul Gabriel Biris, presedintele Camerei de Comert Romano-Germane, dar si nume foarte cunoscute, precum cosmonautul Dumiru Prunariu.

Pe lista scurta pentru postul de director general la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti se afla doar 6 nume - oameni care detin functii importante in aeroporuri mari din lume. Un neamt de 56 de ani, vicepresedinte la Aeroportul din Hanovra, este pe primul loc in selectia consultantului. Mai sunt americani, un lituaian si un singur roman de la Romarm.

Pentru Consiliul de Administratie regasim aceiasi bancheri, avocati si oameni de afaceri. Pe lista scurta este si Lucian Isar, fostul ministru delegat pentru mediul de afaceri in guvernul Ponta, fostul director in aviatia civila Sorin Stoicescu sau Dumitru Prunariu.

Procesul de selectie trebuie sa se incheie in aceasta luna.

Sursa: TVR.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: