Banca Rusiei anunta o majorare surprinzatoare a dobanzii cu 0,25%

Data publicarii: 14-09-2012 | Finante-Banci

Banca Centrala a Rusiei a decis joi sa majoreze toate dobanzile cheie cu un sfert de punct , o miscare surprinzatoare care reflecta ingrijorarile sale fata de cresterea preturilor la alimente si a inflatiei, relateaza Reuters.

In prima sa majorare a costului creditului din acest an, Banca Rusiei a majorat dobanda de refinantare la 8,25%, dobanda repo a fost majorata la 6,5% iar dobanda pentru depozitele overnight a fost majorata la 4,25%. Banca Centrala a Rusiei a subliniat ca a fost nevoita sa actioneze in conditiile in care inflatia anuala a ajuns la 6,3% la inceputul lunii septembrie, peste tinta de 6% fixata pentru sfarsitul acestui an.

'Decizia a fost luata avand in vedere cresterea preturilor si a estimarilor inflationiste, care au crescut riscurile depasirii tintelor de inflatie pe termen lung ale Bancii centrale', a anuntat Banca Rusiei la sfarsitul reuniunii lunare de politica monetara. Decizia i-a luat prin suprindere pe analisti in conditiile in care alte mari economii emergente, precum Brazilia, India sau China, au mentinut dobanzile la un nivel scazut si chiar le-au redus.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: