Cat castiga strainul cu cele mai mari venituri din Romania

Data publicarii: 17-09-2012 | HR/Cariere

Strainul care a incasat anul trecut cele mai mari venituri nete aici, a facut din imobiliare 5,5 milioane de euro. Nerezidentii care-l urmeaza in topul banilor facuti in Romania au castigat tot din acelasi domeniu.

Cele mai mari venituri nete obtinute in Romania de un strain au fost incasate de o persoana din Bucuresti din instrainarea unor bunuri imobile. Acesta a obtinut anul trecut, potrivit informatiilor remise ECONOMICA.NET de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) 23,6 milioane de lei (5,57 milioane de euro la cursul mediu al BNR din 2011). Cu un an in urma, nerezidentul cu cele mai mari venituri din tara noastra a incasat cu aproximativ 50% mai putin, mai exact 11,8 milioane de lei (2,8 milioane de euro la cursul mediu BNR din 2010) din avocatura. 

Judetele cu cei mai avuti straini

Dupa Bucuresti, judetul unde activeaza nerezidentul cu cele mai mari venituri nete din tara este Iasi. Un strain din municipiu care a desfasurat anul trecut activitati de consultanta pentru afaceri si management, dar a facut bani si din instrainarea bunurilor imobile si din inchirieri a incasat 15,6 milioane de lei (3,69 milioane de euro).

Urmeaza Brasov si Prahova, in ambele judete existand nerezidenti cu venituri de 8,3 milioane de lei (1,97 milioane de euro). Ambii au facut avere din instrainarea unor bunuri imobile.

Integral in ECONOMICA.net