Discutiile pentru uniunea bancara a zonei euro au intrat in dificultati serioase

Data publicarii: 17-09-2012 | Finante-Banci

Discutiile pentru uniunea bancara a zonei euro au intrat in dificultati serioase, provocand indoieli ca Franta, Germania si tarile din afara zonei euro pot conveni pana la sfarsitul acestui an asupra proiectului pentru supravegherea unica a bancilor.

Ministrii de Finante europeni si-au exprimat sambata, in Cipru, dezacordul fata de propunerea Comisiei Europene de supraveghere a bancilor, primul pas catre sustinerea comuna a bancilor din zona euro.

Reprezentantii Germaniei, Suediei, Poloniei si Olandei au cerut un calendar mai realist al negocierilor pentru rezolvarea problemelor, sugerand ca discutiile sa aiba loc in 2013.

Ministrul suedez de Finante, Anders Borg, a spus ca "este de neacceptat" obiectivul unui acord pana la sfarsitul acestui an. Discutiile de refera la calendarul de trecere a responsabilitatii supravegherii bancilor catre Banca Centrala Europeana (BCE), problema daca aceasta institutie sa supravegheze si bancile mici si termenii in care bancile din afara zonei euro pot participa la uniunea monetara sau sa rezolve divergentele cu uniunea bancara.

Integral in StirileProTv.ro