TOP 5 dobanzi la depozite prin internet banking

Data publicarii: 17-09-2012 | Finante-Banci

Aproape fiecare dintre cei care dispun de sume de bani suplimentare incearca sa le investeasca intr un mod cat mai profitabil. Pentru romanii care aleg economisirea bancara lunara, randamentul cel mai bun se poate obtine constituind depozitele prin internet banking, unde institutiile financiare acorda bonusuri destul de consistente. Diferenta fata de dobanzile clasice ajunge prin astfel de aplicatii si la 1%. Pe de alta parte, si bancile reusesc sa castige, atragand lichiditatile necesare la costuri mai mici fata de cele aferente operatiunilor la ghiseu.

ECONOMII IN LEI

6,5% este cea mai mare dobanda care poate obtine in acest moment pe piata romaneasca pentru depozitele cu maturitate la o luna. Este acordata de Banca Romaneasca si de Credit Europe Bank, dar sumele minime necesare sunt diferite: la prima, 500 de lei, iar la a doua, 300 de lei. Ambele banci ofera posibilitatea de prelungire automata si de capitalizare a dobanzii, dar retragerile dupa data scadentei se comisioneaza: cu 0,5% la Banca Romaneasca si cu 0,3% la Credit Europe Bank. 

ECONOMII IN EURO

3,5% reprezinta cea mai mare rata ce se poate obtine la depozitele in euro constituite pe termen de o luna. Sunt nu mai putin de trei institutii financiare care pluseaza cu dobanzile pana la acest nivel : Banca Romaneasca, Credit Europe Bank si Banca Feroviara. Ultima dintre ele impune si cea mai redusa suma minima, de 25 de euro, in conditiile in care primele doua solicita 150, respectiv 100 de euro. Exista si diferente in ceea ce priveste comisioanele de retragere in afara zilelor de scadenta: 0,5% la Banca Romaneasca si 0,3% la Credit Europe Bank. In rest, la toate cele trei institutii financiare exista posibilitatea de prelungire automata a depozitului si de capitalizare a dobanzii. 

Integral pe InComeMagazine.ro