Europa se afla in pragul unei noi crize economice

Data publicarii: 17-09-2012 | Economie

Europa se afla in pragul unei noi crize economice, au apreciat experti in domeniu de renume mondial la Forumul economic mondial de la Yalta (Yalta European Strategy), care si-a desfasurat lucrarile la sfarsitul saptamanii trecute in celebra statiune ucraineana de la Marea Neagra, relateaza antena rusa a BBC.

 Fostul sef al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, si ex-ministrul rus de finante Aleksei Kudrin considera ca ultimele actiuni ale Uniunii Europene si FMI indreptate spre depasirea crizei din zona euro nu rezolva problemele, ci le amana doar pentru viitor, iar ex-presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, a avertizat in legatura cu "formarea unei noi furtuni" in Europa.

 Redresarea economica se amana

 "Redresarea economica se amana. Perspectivele sunt sumbre. Cresterea economiei mondiale va fi lenta, in conditii financiare foarte dificile”, a declarat Dominique Strauss-Kahn. In completarea celor spuse de el, ex-ministrul de finante rus Aleksei Kudrin a afirmat ca problema datoriilor suverane nu va fi rezolvata pana cand cresterea economica in tarile datornice nu va fi mai mare decat cresterea anuala a datoriei. O astfel de situatie nu se asteapta in anii urmatori, a adaugat fostul oficial rus.

 Toate masurile luate de UE si FMi, a mai spus Dominique Strauss-Kahn, pentru depasirea crizei in zona euro au fost similare cu "actiuni ale pompierilor”, de aceea, in opinia sa, acestea nu au avut efectul dorit. "Si de pompieri este nevoie atunci cand focul face ravagii, dar apoi este necesar ca toti cei interesati sa se aseze la masa tratativelor si sa negocieze in mod deschis”, a apreciat fostul sef al FMI, care a fost nevoit sa se retraga de la conducerea acestei institutii in urma unui scandal sexual, care i-a afectat sansele la presedintia Frantei.

Integral in Puterea.ro