Investitii romanesti in asigurari maghiare

Data publicarii: 19-09-2012 | Finante-Banci

Astra Asigurari a deschis in ultimele luni patru noi puncte de vanzare in Budapesta si alte trei orase importante din Ungaria. Conducerea sucursalei maghiare a asiguratorului anunta ca planurile vizeaza investitii de alte patru milioane de euro. Alte patru companii din Romania vand polite in afara granitelor, iar primele brute subscrise sunt in crestere.

"Investitiile in cele sase centre de servicii pentru clienti se ridica la peste 4 milioane de euro. Obiectivul nostru este sa fim cat mai aproape de clienti, sa ne gaseasca nu doar pe internet, sa aiba acces la toata paleta de produse: RCA, asigurari de locuinte, de viata si corporate", spune Bela Torok, directorul general al Astra Biztosito,  sucursala din Ungaria a Astra Asigurari. Compania, care il are ca actionar majoritar pe omul de afaceri Dan Adamescu, a intrat pe piata din Ungaria in toamna anului 2010.

Potrivit cifrelor furnizate de companie, in primele sase luni ale anului curent Astra Asigurari a subscris in afara Romaniei circa 9 milioane de euro. In acelasi timp, statisticile publicate de Asociatia Asiguratorilor din Ungaria (MABISZ) arata ca in semestrul I din 2012 sucursala de la Budapesta a ASTRA Asigurari a realizat un volum care o plaseaza pe locul 27 din totalul de 32 de companii membre ale asociatiei. Anul trecut a vandut polite de aproximativ 50 de milioane de lei. In Romania, compania ocupa prima pozitie pe piata locala a asigurarilor la finalul anului trecut, dar a coborat pe pozitia a doua la jumatatea acestui an, in urma Omniasig, compania rezultata din fuziunea vechiului Omniasig cu BCR Asigurari.

Cinci companii romanesti subscriu peste granita

Peste 5,5% din totalul pietei de asigurari din Romania vin din subscrieri in afara granitelor tarii. Cele cinci companii care au reusit sa vanda in alte tari sunt CITY Insurance (peste 165 mil.lei), ASTRA Asigurari (circa 40 mil. lei), ASITO KAPITAL (18 mil. lei), CREDIT EUROPE Asigurari (6,3 mil. lei) si FORTE Asigurari (0,7 mil. lei). CITY Insurance a fost prima companie din piata locala de profil care a inceput sa vanda produse pe o alta piata europeana, afacerile derulate pe piata din Italia sustinand 

intr-un ritm alert cresterea cifrei de afaceri a companiei. In primul semestru din 2012, 87% din totalul subscrierilor CITY Insurance au fost realizate in afara Romaniei. In cazul ASITO KAPITAL, afacerile desfasurate in afara tarii genereaza 40% din total, pentru CREDIT EUROPE Asigurari - 29%, iar in cazul FORTE Asigurari acelasi indicator se situeaza la aproximativ 8%.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: