Reactia Bancii Japoniei la conflictul dintre Beijing si Tokio

Data publicarii: 19-09-2012 | International

Banca centrala a Japoniei (BoJ) a decis miercuri sa relaxeze politica monetara prin extinderea programului de cumparare de active, in conditiile incetinirii cererii globale si a cresterii tensiunilor cu China, informeaza agentia Reuters.

La sfarsitul reuniunii lunare de politica monetara, BoJ a informat ca a decis sa mentina dobanda de referinta la un interval cuprins intre 0 si 0,1%, nivel la care stationeaza din luna octombrie 2010 , si totodata sa extinda programul de cumparare de active cu 10.000 de miliarde de yeni (127 miliarde de dolari) pana la 80.000 de miliarde de yeni, banii urmand sa fie folositi pentru achizitionarea de obligatiuni guvernamentale si certificate de Trezorerie.

'Ne asteptam ca decizia e astazi sa ajuta la revenirea economiei nipone pe o traiectorie de crestere sustenabila insotita de o stabilitate a preturilor', a anuntat BoJ intr-un comunicat. Decizia Bancii centrale a Japoniei vine la o saptamana dupa de Rezerva Federala americana a anuntat si ea ca va demara noi achizitii de active, analistii apreciind ca este vorba de cel de al treilea program de relaxare cantitativa demarat de Fed dupa criza din 2008.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: