Cat de serioase sunt ofertele pentru Oltchim?

Data publicarii: 20-09-2012 | Afaceri

  • Ponta: Situatia nu este fericita pentru ca o oferta este "exotica", una trebuie verificata din punct de vedere financiar, iar Chimcomplex este prea mic pentru preluarea combinatului
  • SCR: Pe langa experienta Chimcomplex, resursele financiare si industriale ale grupului, sunt implicate si alte grupuri industriale din Romania

Ofertele depuse pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni ale Oltchim Ramnicu Valcea nu sunt stralucite, a anuntat ieri premierul Victor Ponta in urma intalnirii cu ministrul Economiei si seful OPSPI, precizand insa ca termenul limita de depunere a ofertelor nu va fi prelungit, iar compania va intra in administrare speciala daca ofertele nu sunt acceptate.

"Nu este o situatie fericita, pentru ca, din pacate, dincolo de cei care sunt deja acolo, din cele doua oferte una este exotica, iar cealalta trebuie verificata din punct de vedere al potentialului financiar. Totusi, cei de la Chimcomplex sunt destul de mici fata de cat de mare este Oltchim. Indiferent insa de rezultatul final, nu vom accepta niciun fel de oferta care presupune pierderea locurilor de munca si dezmembrarea Oltchim. Situatia este foarte dificila", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, in cazul in care niciuna dintre oferte nu este satisfacatoare, Oltchim va intra in administrare speciala pe termen scurt, pana la gasirea unui investitor pe masura combinatului. Termenul limita pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru maine, vineri urmand ca acestea sa fie deschise.

Chimcomplex, sustinut de Interagro

In replica fata de afirmatia premierului potrivit careia "Chimcomplex sunt destul de mici fata de cat de mare este Oltchim", reprezentantii grupului Serviciile Comerciale Romane (SCR), detinut de omul de afaceri Stefan Vuza, care detine Aisa Invest (societate care a depus oferta pentru preluarea pachetului de actiuni al Oltchim), a comunicat ieri ca grupul este sustinut de un consortiu de companii, inclusiv Interagro. "Grupul SCR (din care face parte si Chimcomplex) doreste sa precizeze mediului de afaceri si opiniei publice din Romania urmatoarele: in cadrul proiectului Oltchim, pe langa experienta si managementul afacerilor cu produse chimice in Europa de Est ale Chimcomplex, resursele financiare si capacitatile industriale ale grupului SCR, sunt implicate si alte grupuri industriale din Romania. Acestea vor fi angrenate in proiectul Oltchim, inclusiv pana la nivelul productiei de etilena, cum este cazul grupului Interagro", a comunicat ieri SCR.  Grupul SCR, detinut de omul de afaceri Stefan Vuza, sustine ca din motive de strategie, informatiile despre "consortiul firmelor din industria romana care sustin proiectul Oltchim al grupului SCR, care vizeaza functionarea acestuia in parametri optimi (prin crearea de locuri de munca si prin asigurarea unui echilibru economic necesar industriei chimice)", au fost confidentiale, mentionand ca acum pot fi facute publice o parte din aceste date.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: