Asigurarile agricole, produse de lux pentru taranul roman

Data publicarii: 20-09-2012 | Finante-Banci

Pana si piata asigurarilor agricole din Romania este una dintre cele mai sarace din Europa Centrala si de Est, iar agricultura autohtona este de patru ori mai putin acoperita prin polite decat media la nivel european .

Vestea buna este ca sectorul asigurarilor agricole a avansat constant in ultimii ani, iar suprafata asigurata este de aproximativ 30% din totalul suprafetei agricole. Vestea mai putin buna este ca soarta acestui sector este legata ombilical de soarta agriculturii si a subventiilor acordate de stat fermierilor. Și cum estimarile privind sectorul agricol nu sunt dintre cele mai bune, avand in vedere problemele cu care se confrunta anual fermierii, vor mai trece ani buni pana cand vom vedea ca piata asigurarilor agricole si-a atins potentialul. 

Cele 9 companii care vand asigurari agricole au incheiat 2011 cu prime brute subscrise totale de 14,5 milioane euro, in crestere substantiala comparativ cu nivelul de 10,5 milioane euro inregistrat cu un an inainte. Lucrurile nu aratau rau nici dupa primele trei luni ale acestui an, cand piata asigurarilor agricole inregistra o crestere de 48%, la 2,65 milioane euro, fata de intervalul ianuarie-martie 2011 . 

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: