Volksbank trebuie sa vanda subsidiara din Romania pana la sfarsitul anului 2017

Data publicarii: 20-09-2012 | Finante-Banci

Volksbank trebuie sa vanda pana la sfarsitul anului 2017 subsidiara din Romania, conform unui plan de restructurare a grupului austriac, care prevede si renuntarea la alte active, aprobat miercuri de Comisia Europeana.

Banca austriaca trebuie sa renunte, de asemenea, si la participatia la divizia VB Leasing International, care controleaza VB Leasing Romania. Grupul Volksbank si VR Leasing Germania detin participatii egale, de cate 50%, la VB Leasing International. VB Leasing International detine 80% din VB Leasing Romania IFN, restul de 20% aflandu-se in posesia Volksbank Romania.

Grupul a anuntat la sfarsitul anului trecu, ca Volksbank Romania va fi repozitionata in doi-trei ani, dupa care va fi vanduta.

Potrivit planului de restructurare, activele grupului, de 30,49 miliarde de euro in iunie, ar urma sa fie reduse gradual pana la 18,39 miliarde de euro, iar activele ponderate la risc la 10,08 miliarde de euro, fata de 15,54 miliarde de euro la mijlocul anului in curs, se arata intr-un comunicat al Volksbank.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: