MFP a imprumutat 200 mil. lei pe 4 ani

Data publicarii: 21-09-2012 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras 200 milioane lei prin obligatiuni scadente in ianuarie 2016, exact cat si-a propus, la un randament de 6,29%, sub cel acceptat in urma cu doua luni, de 6,41%. Ofertele bancilor au insumat 745,4 milioane de lei, scrie Mediafax.

Obligatiuni cu aceeasi scadenta au mai fost vandute in iulie, cand Ministerul Finantelor a vandut titluri cu un randament de 6,41%. In august Finantele au respins ofertele bancilor, considerand ca randamentul cerut este prea ridicat. Pentru septembrie Ministerul Finantelor a planificat licitatii de 3,3 miliarde lei din piata interna, de peste doua ori mai mult decat suma cu care s-a imprumutat in luna august, dar a atras 4,54 miliarde lei.

Luna trecuta Finantele au reusit sa atraga doar 1,4 miliarde lei, mult sub suma planificata, de 2,5 miliarde lei. Suma redusa a venit pe fondul cresterii costurilor de finantare ca urmare a tensiunilor politice cauzate de suspendarea presedintelui Traian Basescu, precum si din cauza reducerii lichiditatii, rezultat al plafonarii sumelor din operatiunile repo.

Integral in Wall Street