Cum vor plati firmele mici TVA la incasare

Data publicarii: 21-09-2012 | Afaceri

Companiile care au cifre de afaceri de cel mult 500.000 de euro (2,25 milioane de lei) trebuie sa se inscrie la Fisc pana la 25 octombrie pentru a beneficia de plata la incasare a taxei pe valoarea adaugata.

Daca aveti o firma de dimensiuni mai mici, care realizeaza cifre de afaceri sub 500.000 de euro anual, veti putea plati taxa pe valoarea adaugata (TVA) in momentul incasarii banilor trecuti pe facturi (nu la emiterea facturii, ca in prezent), si asta se va intampla de la 1 ianuarie 2013. Pentru a beneficia de aceasta facilitate va trebui sa mergeti luna viitoare la Fisc cu dovada ca in perioada 1 octombrie 2011 - 30 septembrie 2012 ati avut o cifra de afaceri de pana la 2,25 milioane de lei si ca, desigur, sunteti platitor de TVA.

Atentie la termenul de 90 de zile!

Politicienii care vorbesc despre aceasta masura fiscala au prezentat plata TVA la incasare ca pe o facilitate extraordinar de buna, menita sa deblocheze mediul de afaceri, dar lucrurile nu stau tocmai asa. "De fapt, avem de-a face doar cu o amanare a platii TVA, pentru ca legea spune ca neachitarea poate dura cel mult 90 de zile de la emiterea facturii.

Integral in Adevarul