PRIVATIZAREA OLTCHIM - vezi sumele oferite de catre cele 4 firme ofertante

Data publicarii: 21-09-2012 | Actualitate

Toate cele patru oferte primite de OPSPI pentru privatizarea Oltchim, depuse de companiile PCC SE, Aisa Invest, Chimcomplex si Dan Diaconescu, au fost acceptate pentru licitatia deschisa cu strigare.

Dan Diaconescu ofera 203 milioane lei

Oferta lui Dan Diaconescu pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) este de 203,14 milioane lei (45 milioane euro).

Oferta se refera doar la pachetul de actiuni al Ministerului Economiei, de 54,8%, nu si la creantele Electrica si AVAS, in suma de 410 milioane euro. Totalul creantelor asupra combinatului este de circa 700 de milioane de euro.

Oferta PCC pentru actiunile Oltchim si creante este de 13,4 milioane lei

Oferta PCC pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) si creantele Electrica si AVAS este de 13,4 milioane lei (2,9 milioane euro

Chimcomplex ofera 18,8 mil. lei pe actiunile Oltchim si 221 mil. lei pe actiuni si creanta Electrica

Oferta firmei Chimcomplex, a omului de afaceri Stefan Vuza, pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) este de 18,8 milioane lei, iar pentru actiuni si creanta Electrica este oferita suma de 221,4 milioane lei.

Firma Aisa ofera 30 milioane lei pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim

Oferta firmei Aisa, a omului de afaceri Stefan Vuza, pentru actiunile detinute de Ministerul Economiei este de 30 milioane de lei

Desi are cea mai mica oferta, PCC este singura care a depus o oferta pentru toate cele 3 elemente supuse licitatiei. Dan Diaconescu a depus cea mai buna oferta pentru actiuni iar firma Chimcomplex pentru creanta Electrica.

Seful OPSPI: Este ideal sa vindem si creantele Oltchim, nu doar actiunile

  • "Este ideal sa se produca adjudecarea tuturor creantelor Oltchim, pentru ca astfel statul nu mai pastreaza un control al companiei", a afirmat Vulpescu.
  • Singura companie care a anuntat ca vrea sa preia atat actiunile Ministerului Economiei la Oltchim, cat si creantele AVAS si Electrica este PCC SE, actionar minoritar al Oltchim.
  • Creantele AVAS si Electrica se ridica la 410 milioane euro.
  • "Nu vor fi vandute creante daca nu vor fi vandute actiuni", a mentionat Vulpescu.