DAN DIACONESCU a castigat licitatia pentru actiunile OLTCHIM

Data publicarii: 21-09-2012 | Actualitate

UPDATE: Dan Diaconescu este declarat ADJUDECATAR pentru pachetul de actiuni: 54,8% din capitalul social pentru care Dan Diaconescu a depus o oferta  de 203.149.054,08 lei .

Creanta ELECTRICA mai poate sa fie negociata in cazul in care Electrica SA doreste sa accepte pretul mai mic oferit de catre CHIMCOMPLEX. In acest moment, creanta Oltchim catre Electrica ramane NEVANDUTA. 

De asemenea, creanta catre AVAS a ramas nevanduta

BANII TREBUIESC VIRATI IN 10 ZILE (conform legii) INSA DAN DIACONESCU II VA PLATI IN ZIUA SEMNARII COTRACTULUI, CEL MAI PROBABIL LUNI SAU MARTI. 

Fata de cartul f mare fata de suma aceasta si suma urmatoare ca valoarea comisia de licitatie constata ca nu este nevoie de licitatie, diferenta fiind de mai mult de 15%.

In urma analizei ofertei pentru existenta conditionalitatilor ofertei facute de catre acesta pentru a nu exista elemente ambigue. 

ChimComplex a pierdut licitatia pentru creantele Oltchim catre Electrica. 

Pretul oferit de catre acestia a fost mai mic decat valoarea solicitata de catre Electrica. 

Creanta ramane nevanduta

Anuntul a fost facut de catre Remus Vulpescu, presedintele comisiei de licitatie.

Acesta a spus ca s-au comparat oferta PCC (pentru toate cele 3 parti ale licitatiei, pentru bloc) cu cel mai mare pret oferit pentru un activ individual, si anume pretul ChimComplex (electrica) si Dan Diaconescu pentru pachetul de actiuni, s-a constat ca pretul oferit de catre PCC este foarte mic, se decide vanzarea individuala. 

S-au stabilit si punctajele pe active, conform criteriilor din caietul de sarcini:

Pentru Actiuni

D.Diaconescu - 100 puncte - MAXIMA

9,26 puncte-Chimcomplex

14,76 puncte puncte Aisa

Creanta Electrica:

30,70 Chimcomplex - Firma poate sa mai faca o oferta, superioara celei anterioare. Aceasta a doua suma se va compara cu pretul cerut de Electrica (inca secret pana la ceca de-a doua ofertare a ChimComplex)

ChimComplex: RAMANE ACELASI PRET

Pretul oferit de catre acestia a fost mai mic decat valoarea solicitata de catre Electrica. 

Creanta AVAS:

Nu exista oferte individuale

Ea nu se va vinde si ca atare plicul cu pretul minim ramane inchis

Blocul integral de active

0,74 puncte - PPC

Iata cele patru oferte trimise de cele patru companii participante la licitatie.

Dan Diaconescu ofera 203 milioane lei

Oferta lui Dan Diaconescu pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) este de 203,14 milioane lei (45 milioane euro).

Oferta se refera doar la pachetul de actiuni al Ministerului Economiei, de 54,8%, nu si la creantele Electrica si AVAS, in suma de 410 milioane euro. Totalul creantelor asupra combinatului este de circa 700 de milioane de euro.

Oferta PCC pentru actiunile Oltchim si creante este de 13,4 milioane lei

Oferta PCC pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) si creantele Electrica si AVAS este de 13,4 milioane lei (2,9 milioane euro

Chimcomplex ofera 18,8 mil. lei pe actiunile Oltchim si 221 mil. lei pe actiuni si creanta Electrica

Oferta firmei Chimcomplex, a omului de afaceri Stefan Vuza, pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) este de 18,8 milioane lei, iar pentru actiuni si creanta Electrica este oferita suma de 221,4 milioane lei.

Firma Aisa ofera 30 milioane lei pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim

Oferta firmei Aisa, a omului de afaceri Stefan Vuza, pentru actiunile detinute de Ministerul Economiei este de 30 milioane de lei

Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de statul roman la SC Oltchim SA, reprezentand 54,8% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului si S.C. Electrica S.A., insumand 1,8 miliarde lei, adica 56% din totalul datoriilor combinatului valcean.