ING va sponsoriza echipa de Formula 1 Renault

Data publicarii: 18-10-2006
 Renault F1 Team Incepand cu luna ianuarie 2007, ING va fi sponsorul echipei de Formula 1 Renault pentru urmatorii 3 ani, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la sediul central al ING din Amsterdam, la care au participat Cees Maas, vicepresedinte si CFO ING, Alain Dassas, presedintele echipei Formula 1 Renault si Flavio Briatore, Managing Director Formula 1 Renault.

Echipa va purta numele ING Renault F1 Team si va intra in competitia de Formula 1 in noul campionat ce va debuta la inceputul anului urmator. Cursele de Formula 1 se desfasoara in 17 tari, ING activand in 15 dintre acestea. Avand o audienta totala de 850 de milioane de telespectatori pe an in peste 160 de tari, Formula 1 devine astfel o platforma globala ce va sustine puternic valorile internationale ale ING, in special pe pietele ce constituie motorul de crestere pentru ING.

Parteneriatul incheiat ieri va fi pus mai bine in evidenta prin intermediul unei campanii globale de branding si marketing, ce are ca scop intarirea valorilor brandului ING si alinierea lui la interesele celor 60 de milioane de clienti din cele 50 de tari in care activeaza. In urma cercetarilor de piata efectuate la scara globala, ING a ajuns la concluzia ca Formula 1 este cea mai potrivita platforma pentru o initiativa de sponsorizare globala, oferindu-i cea mai buna expunere si avand cel mai mare potential de a ajunge la vasta sa baza de clienti.

Anul acesta a adus o reconfirmare a valorii brandului ING, care a urcat pe locul 85 in clasamentul Best Global Brands 2006 realizat de Interbrand si Business Week. Formula 1 si echipa Renault F1 sunt asociate de consumatori cu spiritul de echipa, performanta si progresul permanent, notiuni ce corespund foarte bine nevoii de pozitionare a ING. Acesta este motivul pentru care ING are convingerea ca asocierea cu echipa Renault F1 va spori semnificativ impactul brandului global ING in toata lumea.

Pe langa asocierea cu Renault, ING a finalizat de asemenea un acord cu Allsport Management pentru sponsorizarea mai multor curse de Formula 1 Grand Prix ce vor avea loc in 2007 pe pietele-cheie ale ING.

De asemenea, ING sponsorizeaza incepand cu anul 2003 o serie de maratoane in toata lumea, cele mai importante dintre acestea fiind maratonul de la Amsterdam care a avut loc duminica, 15 octombrie, si unul dintre cele mai mari maratoane din lume, cel de la New York, care va avea loc pe 5 noiembrie.

Ghiseul Bancar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: