Romania, in carti pentru o investitie majora

Data publicarii: 24-09-2012 | Economie

Un grup australian care activeaza pe piata uleiurilor pentru motor vrea sa deschida o fabrica de 100 de milioane de dolari in regiune.

Bulgaria si Romania concureaza pentru o investitie majora de circa 100 milioane de dolari. Este vorba pentru construirea unei fabrici foarte moderne unde vor fi produse diferite sortimente de uleiuri de motor. Investitorul este compania australiana "Quantum Petroleum". Produsele acestei companii sunt livrate in Bulgaria de trei ani, iar in acest moment reteaua de distributie se extinde spre Romania si Macedonia, existand un interes si din partea Frantei si Elvetiei.

"Quantum Petroleum" are deja o fabrica in Malaezia, iar in 2013 sau in 2014 vrea sa construiasca inca doua, in Bulgaria sau Romania si in Thailanda, afirma Pavel Paunov, reprezentant al brandului pentru Bulgaria, citat de Agerpres. Se pare, insa, ca Bulgaria are un avantaj fata de Romania, pentru ca, potrivit site-ului companiei, "Quantum Petroleum" are planuri pentru investitii in tari precum SUA, Spania, Belgia, Dubai, China, India, Thailanda si Bulgaria, Romania nefiind mentionata in aceasta lista.

Sursa: Adevarul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: